Ubud telis-tele van hangulatos éttermekkel, kézműves üzletekkel, jógastúdiókkal, egy központban található piaccal, de még sincs az az érzésem Ubud utcáin sétálva, hogy minden csak a turistáknak szól. A helyiek ugyanúgy őrzik a hagyományaikat és ettől lesz az egész egy nagyon barátságos trópusi város, amely jó kiindulási pont remek kirándulásokra is.

Ubud legjobb látnivalói képekben:

1.) Campuhan ridge walk:

Egy hosszú sétaútvonal a Campuhan gerincén. Az út mellett két oldalt fűfélék nőnek, lenézve dzsungel látványa tárul elénk.

2.) Pura Taman Sariswati:

A templom a tudás és művészetek istennőjének készült. Szép fotótémát ad a templom előtti lótuszvirágokkal teli tó.

3.) A királyi palota

Ubud főutcáján található. Érdemes besétálni és gyönyörködni a balinéz építészetben. Különösen élő, ha éppen valamilyen ünnepség van. Mivel Balin ez nagyon gyakori,  könnyen belebotolhatunk helyi szertartásokba.

Jó és olcsó éttermek Ubudban:  Healthy juice warung, Savannah warung, Biahbiah warung és a balinéz édességek megkóstolására: a Bali confiture.

Kirándulások Ubudból:

1.) Tegallalang  rizsteraszok: 

Robogóval hamar elérhető látványosság. Érdemes továbbmenni és nem ott megállni, ahol a turistáknak kiépített kilátó van, mivel a következő leparkolási lehetőségnél rajtunk kívül csak 2 turistával találkoztunk. Ez a helyszíne megannyi rizsteraszos istagram fotónak és tényleg gyönyörű. Természetesen mi is egyből egyik ámulatból a másikba estünk vadul kattintgatva a fényképezőgépet, amikor észrevettem a Tomi alkarján egy piócát. Ijedten szóltam neki, de ő teljesen nyugodt maradt. Utólag nagyon viccesnek tűnik a sztori. A pióca érzéstelenítőt lövell áldozatába, így nem is érzett semmit belőle, de azért természetesen le szerettük volna szedni valahogy. 😀 Odamentünk egy helyihez megkérdezni, hogy hogyan kell, mert nekünk nem sikerült lepöckölni. Azt mondta, hogy rajta is lehet hagyni, mivel ingyen gyógykezelés (a pióca a fáradt vért issza). 😀 Ettől inkább eltenkintettünk és kértük, hogy szedje le, amit meg is tett. 🙂