Irány Barcelona!
A papagájok és a tapas birodalma.

Barcelona egy nyüzsgő, katalán nagyváros. Sok a gördeszkás és a motoros (meglepően nagy többségben nők). Barcelona rendkívül gazdag látnivalókban, ezért érdemes több napra menni. Mi 4,5 napot töltöttünk a városban, ami alatt természetesen nem sikerült mindent megnéznünk, de a programdús napok során, mégis azt gondolom nagyon sok szépet láttunk, de aki teheti az maradjon tovább.

Nekünk is annyira tetszett, hogy egyszer még mindenképp visszatérünk és ezzel nagyon sokan így vannak, úgyhogy irány Barcelona!!! 🙂

Repjegy a bőröndben tippek:Booking.com

A reptérről ne a 7 Eurós transzferrel menjetek be a belvárosba! Mindenhol ezt reklámozzák, de a mellette lévő megállóból induló busz 1 Euróért visz be(T10-es jegyet vegyetek, ez olyan mint nálunk 10 jegy). (A reptérről az N16-os éjszakai busszal mentünk, ami a központba, a Catalunya megállóig visz be. Visszafelé a 46-os busszal mentünk ki, ami az Espana megállótól indul.)

Ha te is a 20:00-kor induló Ryanair-rel mész, fontos információ, hogy hétvégén igen, de hétköznap mire a központba érsz már nem fog közlekedni metró, de az éjszakai buszoknak köszönhetően, így is egyszerű lesz a szállásra jutásod.

Látnivalók:

A gótikus negyed (a Jaume I metrómegállónál)

Gyönyörű épületek találhatóak a negyedben. A katedrális megtekintése is kötelező, aminek a tetejére is van lehetőség felmenni (3 Euróért). A katedrális kertjébe feltétlenül menjetek be, aminek a bejáratát az utcáról találjátok meg. Libák laknak a kertben, ami eleve nagyon aranyos és hangos.

A katedrális mellett található a Casa de l’Ardiaca épülete, amelybe ingyenesen be lehet sétálni. A hangulatos belsőkert közepén szökőkút, az épületben időszakos kiállítás, a teraszról, pedig gyönyörű látvány nyílik a katedrális vízköpőire és a szökőkúra felülnézetből.

Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (a Sant Pau/ Dos de Maig metró megállónál)

Belépő:

 • felnőtt:10 Euró
 • 16-29 év közöttieknek: 7 Euró
 • vezetett túra: 16 Euró
 • vezetett túra 16-29 év közöttieknek: 11.20 Euró

Az art nouveau stílusú kórház az UNESCO világörökség része. Az egyik legszebb épületegyüttes, amit valaha láttunk. Lenyűgöző. A kertbe és három épületbe lehet bemenni, mivel a kórház egyes részeit, mind a mai napig használják. Jegyvétel.

Ciutadella park (a Ciutadella/Villa Olímpica metrómegállónál)

Barcelónában sok park és kutyafuttató található (a rengeteg kutya lévén).

A Ciutadella park szupermenő, pár óra pihenésre és gyönyörködésre a legalkalmasabb. Van itt minden: veszekedő papagájok, műemlékek, hihetetlenül szép, burjánzó növényekkel teli üvegházak, buborékfújósok és még egy csónakázó tó is, ami tökéletesen filmbelien romantikus párok részére.

Sagrada família (a Sagrada Família metrómegállónál)

Belépő:

 • felnőtt, toronylátogatás nélkül: 15 Euró
 • felnőtt, toronylátogatással+fülhallgatós idegenvezetéssel: 29 Euró
 • néha van olyan akció, hogy 29 év alatt toronylátogatás nélkül: 7 Euró (mi ezzel mentünk be és az interneten vettük a jegyeket, itt)

Barcelona klasszikus látványossága, ami jelenleg is épül még, (2026-ra tervezik a befejezését) valóban különleges élményt nyújt. A nem hétköznapi építmény külsejét és belsejét a templom aljában található múzeum magyarázza meg. Ami nagyon jó, mert sok épületelem értelmet nyer és közelebb juttat Antonio Gaudi felfogásának és művészetének megértéséhez. A múzeumot nem könnyű megtalálni, mivel nincs külön kiírva, de ha a WC feliratot követed, akkor megtalálod.

Güell park (a Lesseps metrómegállónál)

Belépő:

 • felnőtt: 7 Euró
 • 7-12 éves gyerek/ 65 év felett: 4.90 Euró
 • 6 év alatti gyerek: ingyenes

A parknak két része van. Egy ingyenes és egy belépős. Érdemes az egész parkot bejárni és közelebbről megnézni Gaudi híres mézeskalács építményeit és a mozaikos padokat is. Jegyvétel.

Museu marítim de Barcelona (tengerészeti múzeum)

Belépő:

 • 7 Euró

Érdemes volt bemenni. Nagyon szép hajómakettek, régi hajós játékok, számos igazi hajó vár, egy lenyűgöző ipari stílusú épületben. Jegyvétel.

Museu del Disseny de Barcelona (Design múzeum) (a Glories metrómegállónál)

Belépők:

 • Az állandó kiállításra: 6 Euró
 • Időszakos kiállításra: 4.40 Euró
 • Kombinált: 8 Euró

Úgy gondoltuk érdemes lesz elmenni, nem mondanám, hogy időpocsékolás volt, de nem volt lenyűgöző. Sokkal jobbra számítottunk, az öltözködéskultúra kiállítás volt a legjobb része. Összességében viszont nem feltétlenül ajánljuk. Jegyvétel.

Aquanarium (az Estátua de Colorn vagy a Barceloneta metrómegállónál)

Belépő:

 • 20 euró interneten előre megvéve: 18 Euró

Nagyon tetszett, de ár-értékarányban nem éri meg az árát. Ettől függetlenül viszont jó buli. Aranyosak az állatok és jó élmény volt. Sokszor mondtuk egymásnak ”Hű nézd!!” 1,5 órában nagyon nyugisan körbejárható. Mi este 7 óra felé mentünk, így lemaradtunk az etetési időről, de ellenben nem volt tömeg és sorban állás semelyik akvárium megtekintésénél. A shop tényleg nagyon aranyos, bár aki gyerekkel megy szerintem nem ússza meg vásárlás nélkül. Jegyvétel.

Piac (a Catalunya megállónál a Ramblán sétálva a jobb oldalon megtalálod)

Színek, ízek és nyüzsgés. Ilyen egy igazi piac.

Bolhapiac (a Glories megállónál)

Aki szeret turkizni és piacozni, annak nagyon ajánljuk. A nagy területű piacon minden van ruháktól, cipőktől, régiségektől kezdve a műszaki cikkekig.

Gasztró tippek:

 • Kóstolj meg minél több gyümölcsöt. Sokféle egzotikus gyümölcsöt lehet kapni a piacon és a szupermarketekben. A mangó pl. nagyon érett, lédús és finom. Egyáltalán nem olyan, mint a hozzánk importált.
 • Kóstold meg a csuroszt. Sok helyen lehet kapni, mi utcai árustól vásároltuk. Tipikus helyi édesség, aminek több változata létezik. Mi a csokiba mártogatósat választottuk. Isteni.
 • Tapasz: nekünk a baconbe burkolt sült aszaltszilva és a sajtos variáció jött be a legjobban.
 • Chök: a Carrer de les Ramelleres, 26 cím alatt található fánkozó és kávézó. Szemet gyönyörködtető és az ízélmény is garantált.
 • El Nacional éttremegyüttes: a Gozsdu udvarhoz tudnám hasonlítani, csak az egész fedett és egy légtérben van. Már csak a berendezés design-ja miatt is érdemes betérni és ki ne hagyd a Wc-ét, mert szupermenő!!! 🙂 ( A Catalunya megállótól sétálva a Passeig de Gràcia, 24 Bis cím alatt találod)