Kuala Lumpur érdekességek és hasznos infók

Előző:

Őrült közlekedés. Gyalogosként is nehéz a helyzet, hiszen a legtöbb helyen nincs lámpa, ha van is, akkor kb. 3 másodperc után villogni kezd és így elég kevés idő jut átfutni az olykor több sávos úton, úgy, hogy a kanyarodó autók nem nagyon szokták megadni az elsőbbséget.De legalább, így gyakrabban érzünk hálát, hogy élünk!

Járda sincsen sok helyen, vagy ha van is, akkor azon autók parkolnak és itt nem büntetnek meg azért, hogy ha teljesen felállsz a járdára.
Kuala Lumpur népessége nagyon színes. Főképpen malájok, kínaiak és indiaiak élnek itt. A lakosság nagyobb része muszlim vallású. Természetesen ez a színesség az ételválasztékban is meglátszik. 🙂
Zacskóból isszák a jégkását. 😀 A ”take away ” levest is zacskóban adják.

A WC-ék… hát egy európainak elég megbotránkoztató lehet, de alapvetően pottyantós Wc-ét használnak a helyiek, ami mellett van egy zuhanyslag és azzal szokták lezuhanyozni az intim testrészeiket kis dolog és nagy dolog után. Még durvább a helyzet, amikor még zuhany sincs, csak egy lavor tele vízzel, amivel le kell önteni a WC-ét és utána megmosakodni. 😀 Természetesen a turistákra is gondolva sok helyen van angol WC és mellette zuhanyslag. Ez végül is a kettő módszer fúziója. 😀 Itt el lehet dönteni Wc papírt használ az ember vagy vizet, de gondolom ti is az elsőre szavaznátok! Apropó Wc papír… praktikus, ha mindig van a táskátokban nedves Wc papír vagy zsepi, mert sok helyen nincs.

Az viszont tényleg kellemetlen, hogy általában, hiába angol Wc-ével találkozol, de az előtted lévők használták a slagot, akkor bizony, a talaj mindig vizes, de még milyen vizes!?

Az autómárkák is mások mint otthon, az autók háromnegyede a maláj autómárka, a Proton. 🙂
Még február elsején is karácsonyi zene szól a plázákban.

Zöld metróvonal ingyen hullámvasút. 🙂 Itt a metrók a felszínen közlekednek, az említett metró viszont roppant kanyargós útvonalon megy, sok helyen dől a kanyarokban, eléggé izgi élmény, ki ne hagyd ha erre jársz!

Mindig legyen nálad pulcsi. A reptéren, a metrókon és a bevásárló központokban is légkondiznak.

Következő: