A legjobb utazós filmek szerintünk

Amiket csak olyanoknak ajánlunk, akiknek erős az önkontrollja, mivel megnézésük után szinte garantált a repülőjegy vásárlása, hogy magunk is megcsodálhassuk a filmben látott csodálatos tájakat és városokat. Szóval csak mértékkel. 🙂

Kellemes időtöltést!
Viki és Tomi    

A Gyűrűk Ura trilógia

Tájak: Új-Zéland, megjelenés: 2001

Ezt a trilógiát szerintem nem nagyon kell bemutatni senkinek. Aki még nem látta az mindenképp nézze meg, ha pedig még Új-Zéland is a célod akkor  szinte kötelező, mivel a film legtöbb jelenetét eme csodás szigeten készítették.

Lakótársat keresünk

Tájak: Barcelona, megjelenés: 2002

Xavier kap egy munkaajánlatot, de ehhez meg kell tanulnia spanyolul, így Barcelonába megy Erasmussal tanulni és itt kezdődnek a bonyodalmak. A filmben több jelenetnek is a hátteréül szolgálnak Barcelona főbb látnivalói.

Walter Salles: A Motoros Naplója

Tájak: Latin-Amerika, megjelenés: 2004

Ernesto és Alberto izgalmas utazása a csodálatos Latin-Amerikában, ahol először Bivallyal(a motorjuk) próbálják körbejárni a vidéket, de szerencsétlenségükre és végül is szerencséjükre a motor elromlik, így kénytelenek az emberek segítségére támaszkodva folytatni az útjukat aminek köszönhetően, nagyon sok barátra tesznek szert és ők nagyban befolyásolják a további életük alakulását.

A Da Vinci-kód

Tájak: Anglia, Párizs, megjelenés: 2006

Ezt a filmet szerintem sokan ismeritek. Mindamellett, hogy nagyon izgalmas a történet, nem csak kikapcsolódás céljából ajánljuk, hanem ha Párizs vagy Anglia az úti célod sok szép helyszínt találhatsz a filmben, amit aztán be tudsz építeni a programodba.

The Holiday

Tájak: Anglia, USA, megjelenés: 2006

Amennyiben valaki érdeklődik a házcsere iránt, mint olcsó utazási megoldás, úgy ez a film tökéletes esti program lehet a ráhangolódásra és hogy hogyan is néz ki, ez a fajta nyaralás.

Bor, mámor, Provence

Tájak: Provence (Franciaország), megjelenés: 2006

Franciaország gyönyörű szőlő vidékén játszódik a film, amibe nem csak a főszereplő(Russell Crowe), hanem mi és nagyon könnyen beleszerethetünk.

A Bakancslista

Tájak: Egyiptom, India, Amerika, Kína…, megjelenés: 2007

Ez a film egyszerűen imádnivaló és nagyon vicces.  Az a jó benne, hogy a mondanivalóját évekkel később is emlegetik. Én is úgy gondolom, hogy az emberek utazási vágya és álmaiknak a megvalósítása sok minden miatt háttérbe szorulhat, mint ahogy ezt a filmben is láthatjuk. Ezért hiteles az egész. Ellenben eljöhet az a pont, amikor már tudod, hogy ha most nem teszed meg, akkor soha nem fogod. A szereplőink ekkor döntenek, úgy hogy bakancslistát írnak azokról a dolgokról, amit még szeretnek kipróbálni és útnak indulnak a nagy világba. 🙂

P.S. I Love You

Tájak: Írország, New York, megjelenés: 2007

Az egyik kedvenc romantikus filmünk, amelynek egy része Írországban játszódik. Emiatt a film miatt szerettem bele Írország lenyűgözően zöld tájaiba. Bakancslistás hely. 🙂

Út a vadonba

Tájak: USA, megjelenés: 2007

Talán a legelgondolkodtatóbb film, ami arról szól, hogy vannak olyan emberek akiknek az anyagi javak semmit sem jelentenek és csak az fontos, hogy azt csinálják amit szeretnének, ebben az esetben ez az, hogy Alaszkába elérjen a főhősünk.

In Bruges

Tájak: Brugge (Belgium), megjelenés: 2008

Egy nagyon jó film, egy nagyon jó helyen. Amint megnézed ezt a filmet, egyből Bruggebe szeretnél majd menni, igen a hattyúk és a zegzugok végett, na meg persze a sült krumpli, de ezekről ebben a cikkben többet is olvashatsz. Mi vár voltunk.

Vicky Cristina Barcelona

Tájak: Barcelona, megjelenés: 2008

Igen, ez a film garantálja a jó kis péntek esti nevetős hangulatot és az utána lévő Barcelonába vágyódást. Itt minden adott a jó filmhez, színészek, helyek és a történet. Szóval tudjátok, irány Barcelona. Jut eszembe, bejegyzésünk már erről is van, itt. 🙂

Ízek, Imák, Szerelmek

Tájak: Bali, Olaszország, India, megjelenés: 2010

A film arról szól, hogy nagyon sokan próbálnak megfelelni a környezetüknek és közben magukra nem fordítanak elegendő figyelmet. Na ezt nem bírja tovább Julia Roberts és elhatározza, hogy megkeresi a saját helyét az életben és azt teszi amit szeretne.

Vadon

Tájak: USA, megjelenés: 2014

Egy film arról, hogy mennyi minden történhet és mennyire meg tudunk változni egy vándorút alatt. Az egész egy nagyon kemény önismereti tréning.

FEL!

Tájak: meseország, megjelenés: 2009

Ez az egyik kedvencünk, mivel megtanít arra, hogy merjünk nagyot álmodni és hogy soha nem késő belevágni, egy újabb nagy kalandba. Az egyik legaranyosabb mese.